22 Ocak 2011 Cumartesi

Dünyanın En Pahalı Spor Külüpleri

Ülkemizde olmasa da Amerika’da belki de en popüler spor dalı olan beyzbol aynı zamanda ekonomisi ile de dünyanın en çok para döndüğü spor dallarından birisi. Uzun bir geçmişe sahip olan New York Yankees beyzbol takımı aynı zamanda tarihin en ünlü beyzbolcularını bünyesinde barındırmıştır.
Belki de bu sebeptendir ki New York Yankees şu anda dünyanın en pahalı spor takımı olma ünvanını elinde bulunduruyor.
Sportsintelligence.com için yıllık olarak hazırlanan ve tüm dünyadan 211 takımı içeren sporcu maaşları raporuna göre, New York Yankees oyuncularının yıllık ortalama maaşı 7 milyon doların biraz altında bulunuyor. Takımın en çok para kazanan oyuncusu ise 30 milyon dolarlık inanılmaz maaşı ile A-Rod, tam ismi ile Alex Rodriguez. Aslında Yankees’in oyuncularına ödediği maaşlar o kadar yüksek ki kulüp, Beyzbol Federasyonu’na ekstadan 23 milyon dolarlık lüks vergisi ödemek zorunda. Bu kural bize biraz yabancı gelebilir ama Amerika’da tüm profesyonel spor dallarında uygulanan ve takımların güç dengesini bozmamak amaçlı koyulmuş olan bir kural.
Yankees’i İspanyol futbol takımları Real Madrid ve Barcelona sırası ile 6.3 milyon dolar ve 6 milyon dolarla izliyor. Amerika içinde ikinciliği alan kulüp ise NBA basketbol takımı Dallas Mavericks. Dünya sıralamasında da beşinciliği alan Mavericks’in oyunculara verdiği ortalama maaş 5.3 milyon dolar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder